Ремонт през лятото – да спестим време и пари

Обратно

19 януари 2018

Ремонт през лятото – да спестим време и пари

Истината е, че дори и неголемият  ремонт изисква добро планиране и точност  при  реализацията. Така ще спестите и пари, и нерви.

3 насоки на планирането: дейности, пари и време
Трябва да сте наясно какво точно искате да направите в дома си, направете си план. След това се придържайте към него– не се изкушавайте да добавяте нови и нови ремонтни дейности.  В противен случай ремонтът ви няма да приключи в обозримо бъдеще.
Определете си бюджет, като за това е нужно да сте наясно с цените за материали и труд.  Важно е и да се придържате към вече определения бюджет.  Да, знаем, че трудно и че постоянно възникват нови разходи. Затова е добре да отчетете този „ремонтен феномен“ в предварителния си бюджет, като го „пораздуете“, вместо да го „изпилвате“
Важно е да си осигурите повече свободно време в периода на ремонта.  Дори и да имате майстори, вашето присъствие е необходимо – за надзор и контрол, за одобрение или на свършеното и т.н.


Реализация
Тук има различни варианти: от „направи си сам“ през наемане на множество майстори и надзираването им до използване на фирма, която да организира и ръководи ремонта ви.

Всеки от тези варианти има своите плюсове и минуси.  Но ако мисълта за детайлите около ремонта –  избор на материали, обикаляне по магазини и закупуването им, избор на майстори (на различни), разправия с майсторите, надзираване, изхвърляне на боклук, чистене след всичко това – ви води до отчаяние, включително и защото отпуската ще отмине без море и почивка, то за вас е по-подходящ третият вариант.

Каквото и да планирате, винаги можете да разчитате на специалистите от Снабстрой. Нашите консултанти ще Ви помогнат в избора на материали, ще Ви дадат добър съвет, ако се колебаете. А това, че ще спестите и пари, е гарантирано!