Монтаж на стояща тоалетна чиния с хоризонтално оттичане

Обратно

06 февруари 2018

Монтаж на стояща тоалетна чиния с хоризонтално оттичане

Измерване на тоалетната чиния. Ако искате да монтирате стояща тоалетна чиния с хоризонтално оттичане, тогава поставете тоалетната чиния до стената и измерете разстоянието между стената и канализационния отвор в стената с ролетка.

ИЗБОР НА МАНШОН

Подбора на маншон за мръсна вода се прави в зависимост от разстоянието между тоалетната чиния и изхода на мръсния канал. При по-голямо разтояние използваме гофриран маншон, а при по-малко стандартен с фиксирана дължина.

МАРКИРАНЕ НА ПОЗИЦИЯТА НА СТОЯЩАТА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ И РАЗПРОБИВАНЕ НА ОТВОРИ

След това преместете стоящата тоалетна чиния до крайната й позиция. Отбележете монтажните отвори на пода. Преместете тоалетната чиния настрана. Преди да започнете да пробивате монтажните отвори, залепете парче самозалепваща лента върху местата, където ще пробивате. Така няма се изплъзва свредлото на бормашината и плочките няма да се повредят при пробиване. След това пробийте отворите с бормашина.

ФИКСИРАНЕ НА СТОЯЩАТА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ И СВЪРЗВАНЕ КЪМ КАНАЛИЗАЦИОННИЯ ОТВОР В СТЕНАТА

Сега можете да преместите тоалетната чиния върху монтажните отвори и да я поставите в окончателната й позиция. Уверете се, че хоризонталният отвор на то алетната чиния и канализационният отвор в стената са свързани с маншона. Входът в стената може да бъде прикрит с декоративна розетка. Имайте предвид, че розетката трябва да бъде нанизана на маншона, преди да го свържете с канализационния отвор на стената. Фиксирайте тоалетната чиния към пода с помощта на винтовете, доставени в комплект с нея.

СВЪРЗВАНЕ НА ТОАЛЕТНОТО КАЗАНЧЕ

Сега трябва да монтирате тоалетното казанче. Нивелирайте казанчето върху стената с помощта на нивелир и маркирайте монтажните отвори. След това пробийте отворите и монтирайте казанчето на стената. Сега можете да се свържете казанчето с тоалетната чиния и с водоснабдителната мрежа.  

МОНТАЖ НА СТОЯЩА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ С ВЕРТИКАЛНО ОТТИЧАНЕ

Маркиране на позицията и разпробиване на отвори. Ако желаете да монтирате стояща тоалетна чиния с вертикално оттичане, тогава първо поставете маншона директно в канализационния отвор на пода. В зависимост от модела може да ви е необходим специален маншон с изместен център. При сиви канализационни тръби използвайте такива маншони. Тогава тръбата се уплътнява с намиращото се в маншона уплътнение. Ако във Вашата баня се намира стара чугунена тръба, Вие ще се нуждаят от допълнително гумено уплътнение. Това намалява диаметъра на чугунената тръба, за да може маншона с изместен център да пасне. Поставете тоалетната чиния върху тръбата и маркирайте отворите върху пода. Сега можете да изместите тоалетната чиния на страна и да разпробиете отворите в пода. Парче самозалепваща лента върху мястото, където ще пробивате отвора, предпазва от подхлъзване по време на пробиване и от спукване на плочките.

ФИКСИРАНЕ НА СТОЯЩАТА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ

Преместете тоалетната чиния върху пробитите отвори и я фиксирайте към пода с помощта на винтовете, доставени в комплект с нея.

СВЪРЗВАНЕ НА ТОАЛЕТНОТО КАЗАНЧЕ

Монтирайте тоалетното казанче. Нивелирайте казанчето върху стената с помощта на нивелир. Маркирайте отворите и разпробийте. Сега монтирайте казанчето на стената. Накрая свържете тоалетната с водоснабдителната мрежа. Само с няколко лесни стъпки можете да монтирате стояща тоалетна чиния. Ако старата тоалетна чиния не може да се почисти в резултат на промяна в цвета или има пукнатини, вече знаете как да я подмените.